Duurzaamheid

Bij ons staat duurzaamheid in een hoog vaandel. Niet alleen gebruiken we bij voorkeur biologische producten om onze gasten te verblijden, ook staat duurzaamheid centraal in onze eigen processen. En daar zijn wij trots op!

Groene energie
Wij werken mee aan een duurzaam Nederland door te kiezen voor 100% groene energie. Onze eigen zonnepanelen wekken op duurzame wijze schone energie op. Zonnestralen dragen dus niet alleen bij aan een comfortabel verblijf op ons terras, maar ook aan bijvoorbeeld het koelen van uw drankjes, het bereiden van uw kopje koffie, en het brood dat vers wordt afgebakken voor u. Laat de zon maar schijnen!

Duurzame producten
In ons assortiment nemen we zoveel mogelijk producten op die bijdragen aan een eerlijke wereld. Ons uitgangspunt is altijd een goede prijs/kwaliteit verhouding, zowel voor de klant als de maker van het product. Zo draagt u via uw aanschaf ook een steentje bij aan een duurzame wereld en dat zorgt voor een goed gevoel!

Zo gebruiken – en verkopen – wij toiletpapier in een ‘vrolijk jasje’ van The Good Roll: gerecycled toiletpapier zonder chloor, kleur- en geurstoffen, waarbij 50% van de nettowinst wordt geïnvesteerd in het bouwen van toiletten in Afrika. Goed voor beperking van de bomenkap, en goed voor mensen in ontwikkelingslanden voor wie een hygiënisch toiletbezoek minder vanzelfsprekend is. Een ander voorbeeld zijn de geurstokjes en geurkaarsen van We Love The Planet: gemaakt van natuurlijke grondstoffen en zonder chemicaliën.

Afvalverwerking
Wij scheiden natuurlijk ons afval: een relatief kleine moeite met als resultaat dat 90% van ons PMD afval (plastic, metaal en drinkpakken) wordt gerecycled.