Koffie

Echt goede koffie zetten is een kunst. Dagelijks verblijden wij onze gasten met de NR 1 koffie van Nederland volgens de Koffie Top 100. Onze koffie tips, tricks en tools delen we graag met jou, zodat je ook thuis kunt genieten van een écht lekker bakkie!

Klik onder de afbeelding van het product om gelinkt te worden naar een webshop voor meer informatie over het desbetreffende product.

THUIS BIJNA NET ZULKE LEKKERE KOFFIE ZETTEN?
Heb je eenmaal de finesse van koffie geproefd, dan wil je misschien niet meer anders. Wil je thuis qua smaakbeleving in de buurt komen van onze NR 1 koffie? Kies dan voor een volautomatische espressomachine of voor een pistonmachine met bonenmaler. Deze manier van koffie bereiden zal uw beleving van écht goede koffie voor altijd veranderen. Bovendien gaat kwaliteitapparatuur over het algemeen jarenlang mee.

DUURZAME KOFFIEBONEN
Onze koffiebonen zijn afkomstig van koffiebranderij Peeze. Zij branden al 140 jaar duurzame en premium koffie. Peeze is de eerste Nederlandse koffiebranderij die 100% gecertificeerde Arabica koffie levert. Alle Peeze koffie draagt het Fairtrade / Max Havelaar-keurmerk, het BIO-keurmerk of het Rainforest Alliance-keurmerk. Bovendien gebeurt het branden van de koffiebonen op een klimaatneutrale manier in de branderij in Arnhem. Kortom, een uitstekende prijs/kwaliteit koffie met oog voor duurzaamheid.

DE PERFECTE CAPPUCCINO
Oefening baart kunst! Niets is minder waar wanneer je melk gaat opschuimen. Vaak is een stoompijpje inbegrepen bij volautomatische espressomachine’s, zoals bijvoorbeeld het stoompijpje dat te zien is aan de linkerkant bij deze DeLonghi.

Leer alles over opschuimtechnieken en andere koffietips in dit handige barista handboek en word thuis een echte barista koning of koningin.

Vraag je je af: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Overweeg dan een elektrische melkopschuimer die het werk voor je doet zonder knoeien en klaar in een handomdraai binnen 1,5 minuut.

KOFFIE LEUTEN BIJ DE HOMMEL: KIJKJE IN DE KEUKEN
Er gaat toch niets boven de geur van vers gemalen bonen? Bestelt u bij ons op het terras een kopje koffie, dan start onze barista achter de schermen het maakproces. Verse koffiebonen worden gemalen in een van de twee bonenmalers. Voor onze unieke smaakbeleving gebruiken we 1 maler apart voor koffiebonen en 1 maler apart voor espressobonen. Vervolgens maken we Hommelkoffie op de “Italiaanse manier” met veel zorg en aandacht in de pistonmachine.

De doorlooptijd en de grove maling van de bonen: allemaal elementen die speciaal zijn afgesteld voor de onderscheidende “Bij de Hommel” koffie. Terrastip: bestelt u van de kaart een bakkie “Hommel koffie”, dan krijgt u er bij ons gratis een koffielikeurtje met slagroom bij.

Met bovengenoemde producten kunt u zichzelf dagelijks verwennen met een bijna net zo lekker bakkie koffie/cappuccino als bij ons op het terras. Lekker toch!